Slučajni predsjednik Milanović na čelu slučajne države koji će nas predstavljati kao zemlju slučaj

Slučajni predsjednik Milanović na čelu slučajne države koji će nas predstavljati kao zemlju slučaj

Slučajni bivši premjer Zoran Milanović jednom je prilikom, u svom mandatu, izjavio kako živimo u slučajnoj državi uvrijedivši tako sve one koji tu žive i koji su se borili i (po)ginuli za Domovinu. Za vrijeme njegovog mandata zahladili smo i odnose s Njemačkom, vjerojatno našim najvećim saveznikom, zbog famoznog Lex Perkovića, o čemu ovom prilikom nećemo. Ali, treba naglasiti da su ti odnosi bili toliko hladni da njemačka kancelarka Angela Merkel, suprotno uvriježenoj praksi, nije došla na svečanu proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Milanović debelo odskočio

Kako piše Petra Maretić Žonja za Večernji list predsjednik SDP-a Davor Bernardić već bi idući tjedan, kako neslužbeno doznaju, mogao objaviti da će Zoran Milanović biti njihov kandidat za predsjednika države. Kako doznaje Večernji, od više članova vodstva u anketama se našlo čak osam jakih stranačkih imena, upravo je, piše Maretić Žonja, ime bivšeg premijera i bivšeg stranačkog lidera Zorana Milanovića debelo odskočilo. Navodno je u oba provedena istraživanja dobio više od 50 posto podrške, čime je u golemoj prednosti u odnosu na sve ostale kandidate.

Slučajni Milanović

Slučajni Zoran Milanović, po zanimanju pravnik, slučajno se rodio u Zagrebu 1966. godine.  Otac Stipe, naime, rodom je iz Glavica kod Sinja, a majka Gina rodom iz Senja. Otac mu je bio član HDZ-a jedno vrijeme, ali Milanović mlađi nije krenuo očevim stopama, već se slučajno, ili neslučajno, opredijelio za socijal-demokraciju.

Milanović je, da ponovimo, ostao poznat po onoj svojoj izjavi o slučajnoj državi, pa se eto, tako slučajno, njega kandidira za slučajno mjesto prvog čovjeka države.

Znači, može nam se dogoditi, da imamo slučajnog predsjednika slučajne države koji će nas u zemlji i inozemstvu predstavljati kao zemlju slučaj. Jer, nesumnjivo, Milanović je jak kandidat ljevice, pametan, naočit i šarmantan muškarac koji uživa simpatije velikog dijela biračkog tijela. Hoćemo li gledati istog, bahatog Milanovića ili se u međuvremenu Milanović promijenio, ostaje nam tek za vidjeti.

Jelena Oberman

FOTO: Jelena Oberman/ Alter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.