Categories KULTURA

„Rob3rta“ zaključuje izvedbeni dio 11. Karlovac Dance Festivala

Predstava „Rob3rta“ Roberte Milevoj u subotu, 13. studenoga zatvorit će izvedbeni dio međunarodnog, 11. Karlovac Dance Festivala. Predstava će se održati u Gradskom kazalištu Zorin dom s početkom u 20 sati. 

„Rob3rta“

„Rob3rta“ je treći u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj koji se nastavlja na predstave Roberta, Roberta (2010) i Opet Roberta (2013). U dosadašnjem stvaralaštvu autorica se bavila propitivanjem odnosa između izvedbe i koreografije kao mjesta susreta prirodnog, emotivnog iskustva s umjetnim prostorom izvedbe.

Autoricu u okviru ovog projekta primarno interesira analiza kapaciteta vlastitog izvođačkog tijela, kapaciteta koji su nužno uvjetovani unutarnjim sadržajima, a pri čemu se kao centralno pitanje nameće na koji način osobni emotivni doživljaji, sjećanja i unutarnji monolozi mogu postati uporištem za solo izvedbu te kako obilježja vlastite (ženske) prirode i modusi njezine manifestacije u plesnoj izvedbi mogu uvjetovati drugačije poetske pristupe plesnoj građi i koreografiji. Tijelo se ovdje promatra kao mehanizam koji nosi sa sobom ispovijest, ali i povijest izvedbenosti specifičnog autorskog tijela.

Izložba

Koreografiju za predstavu u produkciji umjetničke organizacije NIKAD KRAJA potpisuje sama izvođačica, Roberta Milevoj. Glazbu je napisao Miro Manojlović. Svjetlo potpisuje Saša Fistrić, a kostim Desanka Janković. Suradnik u projektu je Matija Ferlin koji je bio zadužen i za oblikovanje plakata. Za prijevod je bila zadužena Ana Uglešić. Projekt je financijski poduprlo Ministarstvo kulture i medija RH te je realiziran u suradnji s Mediteranskim plesnim centrom u Svetvinčenatu.

Do kraja mjeseca u sklopu KDF011 u Ateljeu suvremenoga plesa (Trg bana Petra Zrinskoga 15) bit će postavljena i retrospektivna izložba o prvih deset godina festivala, a otvorenje je predviđeno 26. studenoga u 19 sati. Ovaj međunarodni festival organizirao je Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac. Održava se po pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova i Turističke zajednice Grada Karlovca, te u suradnji s partnerima: TZ Karlovac, Javna ustanova Natura viva, Nomadska plesna akademija Hrvatske, HGSS Karlovac, Karlovačka športska zajednica.

FOTO: Promo

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.