Prava osoba ti da do znanja na čemu si

Prava osoba ti da do znanja na čemu si

Samački život, uz dvoje klinaca, nakon određenih iskustava, počela sam shvaćati kao luksuz, Bogom dan. Nema dogovora, nema kompromisa, nema ničeg osim uzdanja u Božju pomoć, i same sebe u upravljanju i odgoju. 

Voli me, ne voli me

Neki pokušaji da se uđe u odnos, su toliko komplicirani, ženi, koja je već doživjela neuspjeh, u onom opće poznatom, ne odustajanju od drugog, da je to upravo tužno, da, povremeno nije smiješno. Ideš dalje, sama i sam si svoj gospodar. Pa znaš uvijek, na čemu si. Pokušaji, da eto, nađeš, ili te nađe, kao druga polovica, završe jako neslavno. Uglavnom, znala sam doći kući, mobitela s punom baterijom, ali je sve bilo nedorečeno. Pa onda obrađuješ informacije. Što se htjelo reći, s ovim ili onim, pa kako je to zamišljeno, pa što se točno hoće. Shvatih s vremenom, da od toga treba bježati što dalje, osobito ako trebaš zvati i prijatelja ili prijateljicu da ti pojasni ili objasni, tu kruha, a ni pogače nema. Niti onog beskvasnog, kojeg pobožni Židovi blaguju na blagdan Pashe.

Prava osoba

S pravom osobom, sve ti je jasno. Nema upitnika, naknadne pameti, niti projiciranja bilo kojeg scenarija. S njom, njim, se život događa, bez dodatnih objašnjenja, opravdavanja, dodvoravanja i maski. Nemaš cilj, u kojem bi ovakvo ili onakvo ponašanje, izazvalo željenu reakciju. Jednostavno, možeš biti što jesi. Znam da se to rijetkima dešava, a isto, znam da postoje. Uh, koliko je samo istraživanja, članaka i sličnih uradaka napisano na tu temu, s čarobnim receptima, što ako ili ali. I prokazivanja odnosa, koji da su transparentni, ne bi bilo ni potrebe za dodatnim pojašnjenjima u obliku privlačnih naslova, koji će ti eto dati prosvjetljenje, kako doći u harmonične odnose. Jednostavno je. Ljubav nađe put, ako joj se otvoriš, i dođe. Ako ne zatvaraš vrata, u strahu što bi te moglo s njom snaći. Stane u dvije rečenice. Bez dubioznih analiza što ako, kako i kad. Bez pojašnjenja, kristalnu jasnoću, daje ljubav.  Neizgovorena, najviše.

Sabrina Pejić

FOTO: Ba Tik /Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.