Medin brlog (18): Kak je Živi zid došel pred zid

Medin brlog (18): Kak je Živi zid došel pred zid

Veli jedna lepa stara Kondžina u duetu s pokojnim Gendom :

„Ko’ svaka zvijezda idem kraju svom

kazne sam svoje isplakao već

i neću laži s nekim novim snom

jer gazio sam svaku svoju riječ…“

Živi zid komuna

I baš tak je ovih dana Živi zid došel pred zid i nema dalje, najveća stranka-komuna se raspada brže neg sve dosadašnje strančice-balončice. Nemre se reć da ni bilo zabavno, bar nama starijima koji u Saboru pamtimo likove zbog kojih se znal televizor pregrijat, a bili su najdosadniji prenosi osim sjeverno korejskih dnevnika i Cheovih govora. Bili su tu i Panky s onim legendarnim  introm: „Meni su moji selaki rekli“, ili bombarder s Kvarnera, Rojs, tak je tu zalutal i Pernar i eto kao svaki poluproizod ima svoj vijek trajanja, jedno vreme se činilo da bu to dobra ekipa, al nakon trejlera sa najboljim sekvencama, veli film je nije.

Niko se gore ne osjeća nego netko prevaren u vezi, a u ovoj ih je jako puno i to onih kaj se vidiju, kak je tek onim entuzijastima koji su verovali da je Živi Zid živ i zid ne želim ni znat.

Znaju da su dane i vure proveli po tuđim stanovima, maticama, muriji, sudovima, štandovima sa svojim penkalama od doma, kisnuli, sklapali i rasklapali onaj plastični drek od štanda koji se nikad ne da složit kak treba, trovali se grizući jeftini kineski selotejp koji se uvek gužva, smrdi i koji lepi isto k’o i list zelja razmočeni plakat.

Itak, kak vele došla rit na šekret, u jednom trenutku kad se skužilo da kredit za hižu može vratit za par meseci brukselske plaće, a ne za 50 godina ko i sitna glasačka telešca, došlo je iz riti u glavu uz onu da iza svakog uspješnog muža stoji baba koja oće još, tak je i Vladimiri sinulo da bu ovo sve itak prešlo tam di već pređene stvari ideju, pa kad je već prilika bar se kredita rešit i mirno čekati četrdesetu.

Bunjac na buniki

A Bunjac je pod možebitnim utjecajem istoimene ličke biljke bunike se prvo htel krvi napit podvorniku u Saboru, a danas je uspel zgađat taksista i pripadajuću gospođu, može bit da se igra GTA ili Majkla Daglasa dok traje imunitet, nemojte van ak baš nije frka.

I kad bolje pogledaš po još onoj jednoj staroj „nomen est omen“ dalo se naslutit kak bu to završilo, Vladimira vlada, Bunjac bunca, Pernar se pernati, Tihomir je moral začkomit, a deminutivnog Vilibora ne treba ni objašnjavat, najbolja fora je kak je uz more likova koji po cele dane lupetaju po emisijama s izmišljenim titulama i zanimanjima nijedan nije skužil da se ciglice ruše, a provalila ih još prije par meseci naša najbolja porno glumica Alexa Wild, kaj je delala s njima to sam oni znaju. Žena kaj je prošla sve kaj se u njenom poslu prolazi, nije mogla zdurat zidarski gangbang.

I eto, kak buju dalje vidit ćemo, uglavnom mislim da nijednu fotelju, šrajbtiš ni karticu ne budu vratili nego će se po starom hrvatskom običaju raspasti na par strankica tipa: Žiro Zid i Žitnik Zid dr. Ante Starčević 1861, Živi prezid i Palfi nokti novi profil 🙂

A ekipa će naći neke nove redikule za pratit, niš, vitamin C i čekat.

I za kraj jedno referendumsko pitanje: Kome više vjerujete u Živom zidu i ako nikom ne, morate objasnit.

Gordan Lopac Medo

FOTO: Mark Fletcher-Brown/Unsplash/Alter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.