Marin Rončević donirat će 400 tisuća kuna od prodaje vlastite kuće za liječenje teško bolesnog dječaka Šimuna Petra

Marin Rončević donirat će 400 tisuća kuna od prodaje vlastite kuće za liječenje teško bolesnog dječaka Šimuna Petra

Počelo je kao akcija „Svi za Milu“, sad je „Mila za sve“, najavio je Milin otac Marin Rončević osnivanje Fonda kojim bi se viškom novca prikupljenom u akciji za Milu pomagalo i drugoj bolesnoj djeci. Nije prošlo ni nekoliko dana otkada je Mila otišla ne eksperimentalno liječenje u bolnicu u Philadelphiju u Sjedinjene Američke Države, već se na Facebooku pojavio novi apel. A u pomoć je uskočio upravo Milin otac.

Marin Rončević donirat će 400 tisuća kuna

Marin Rončević donirat će 400 tisuća kuna od prodaje vlastite kuće za liječenje teško bolesnog dječaka Šimuna Petra. Objavila je to humanitarka Iva Funtek, u komentarima ispod apela za pomoć dječaku na svom Facebook profilu, kojeg je objavila uz dopuštenje obitelji malenog dječaka.

Šimun Petar, piše Funtek, ima 10 godina i predivno je vedro djete, nažalost već osam dugih godina traje njegova borba sa opakom bolešću. Počelo je sa rakom na mozgu, koji je operiran 2011. u Zagrebu, ali se se 2016. vratio novi tumor hondaplastični ostosarkom. Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju, te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol dana je na palijativi.

Bolnica ne pokriva sve troškove

„Zamislite kako je jednom nevinom biću provoditi dane tamo gdje ljudi odlaze..a tek njegovim roditeljima?“, piše Iva Funtek.

Šimun Petar ima još 2 velike braće i sestru koja studira, žive kao podstanari i jedino primanje je tatina mirovina.

„Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignut kredit da bi mogla priuštit Šimunu potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva. Put ih košta 1000 kuna svaki tjedan. Na izmaku su snaga… Molim vas, pomozimo im. Šimun to zaslužuje! I 5 kn čini čudo to smo pokazali!!“, stoji u apelu.

Pomoć Šimunu može se uplatiti na račun HR5924070003104986160 OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code Šimun Petar Maruna Adresa: Alojzija Stepinca 31 Maslenica

Jelena Oberman

FOTO: privatni album obitelji Maruna, Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.