Mali Buda (5): Vibrator

Nalazim se u trgovačkom centru u sjeverozapadnom dijelu grada, s prijateljicom. Ona očekuje dečka iz Splita i sva uzbuđena i sretna kupuje „spizu“ za njihovu zajedničku večeru. Ja za to vrijeme razgledam vina. Izabirem jedan cabernet. Zatim primijetim da je na toj butelji pluteni čep. A ja nemam vadičep za butelje. Pa, dobro. Ionako ga neću piti sama već u društvu. Vadim mobitel iz džepa i šaljem poruku „društvu“: 

„Imaš otvarač za pluteni čep?“ 

Odgovor stiže odmah: 

„Imam!“ 

„Onda ga ponesi.“ 

Vibrator

Sad sam se sjetila nečega – kako mi je jednu večer iznenada poslao poruku: „Imaš li što za pojesti?“, a ja sam spremno odgovorila da imam, iako nisam imala. Pa sam nešto na brzinu improvizirala. Vjerojatno će isto tako on sada tek kupiti ili čak posuditi od nekog frenda otvarač za butelje na dva dana. Isto kao što je posudio vibrator svoje sestre. 

Jedan dan sam ga upitala bi li mi htio nabaviti vibrator, bez ikakvog objašnjenja, onako – mrtvo hladno, s neba pa u rebra. A on još hladnokrvnije i spremno odgovori da bi. I to je bilo to. Sljedeću večer kada smo se sastali, očekivala sam da će, kao i svaki muški bik kojem mašeš crvenom krpom, tj. vibratorom, pred nosom skočiti na mene bez stila i uvoda. Međutim, nije bilo tako. 

Mirno me pozdravio, sjeo za stol, izvadio lulu i duhan iz džepa i upitao me da li bi mi smetalo da zapali. Odgovorila sam da ne bi. Onda me upitao imam li možda pepeljaru. U trenutku kad sam je stavila pred njega, jednom me rukom zagrlio, a drugom primio za moju ruku i potegao je prema dolje. Ah, tako dakle, pomislila sam. In medias (t)res! Sad će mi gurnuti ruku u svoje gaće. Ali, on mi je gurnuo ruku u svoj džep, a u džepu se  nalazio vibrator koji sam sama zatražila. 

Sestra

Gledao je sa zanimanjem moju reakciju. A ja sam se nasmijala glasno. 

„Pa ti si stvarno nabavio vibrator?“ 

„Zašto da ne? Sama si ga zatražila.“ 

„Kako je bilo ući u sexy shop i tražiti da ti pokažu vibratore?“ 

“Ma nisam ga kupio. Ovaj sam uzeo od sestre.“

 Tu sam se stvarno „odvalila“ od smijeha. 

„Kako to misliš?“ upitala sam.

„Znaš kako ljudi jedni drugima iz šale ili obijesti znaju kupovati svakakve gluposti za rođendan? Naročito mladi. (Mada ni starije ljude glupost baš ne zaobilazi u širokom luku. No, o tom potom.) Tako je i moja sestra dobila od društva na poklon jednu takvu glupost u vidu vibratora. Stoji na nekoj od polica s maramama, lakom za nokte i narukvicama koje rijetko nosi i sakuplja prašinu. Ima čak i nekakav mali crni poklopac na dnu, koji bi vjerojatno trebao sadržavati baterije i gumb za uključivanje.“

Koji nismo isprobali.

Zorica Krističević

FOTO: Jan Baborák/Unsplash

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.