Categories OSVRTI

Hrvatska ima malo stanovnika, ali veliko srce!

Hrvatska ima 4 milijuna stanovnika, a za malu Milu prikupljeno je nešto više od 26 milijuna kuna u svega nekoliko dana! To je kao da je svaki od nas izdvojio oko 6 kuna, kao da se svaki od nas odrekao jedne kave u nekom jeftinijem kafiću. A prikupljeno je dovoljno.

Kako je na konferenciji za medije rečeno, vidi se da su novac uplaćivali mali ljudi. Zato, i vi koji sada možda niste sudjelovali, kada vas netko ubuduće zamoli da sudjelujete u nekoj humanitarnoj akciji i odreknete se barem jedne kave, vi se odrecite. Zaista je moguće uspjeti prikupiti velik novac ako svatko od nas to učini. Ova akcija to pokazuje i dokazuje!

Čitajući novinske izvještaje i gledajući danas konferenciju za novinare, nisu samo potekle suze roditeljima te dvogodišnje djevojčice koja se bori s leukemijom i kojoj je sad omogućeno da joj se pokuša spasiti život u SAD-u, gdje u programu eksperimentalnog liječenja ima najbolje šanse za izlječenje, nego i nama iza TV ekrana i zaslona mobitela.

Ovakav odaziv javnosti ne viđa se često, ali dira u srce jer vraća vjeru u ljude, govori da ništa, ali doista ništa nije nemoguće, ako se odlučimo za dobro. Govori da se ljudi doista odlučuju za dobro i da žele pomoći. 

„Mi smo jedna država koja, kad djeluje srcem, može napraviti stvari koje izlaze iz okvira. Po veličini srca nas nema cijeli svijet“, kazao je Milin otac na konferenciji za novinare. Avionske karte su kupljene i Mila u Ameriku leti već sutra. Sretan put, anđele, i ozdravi nam!

Jelena Oberman

FOTO: privatni album obitelji Rončević

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.