Budi zaljubljen

Budi zaljubljen

Dragi Sveti Valentine, videći šta sve slave na tvoj spomen, sigurna sam da se i u nebesima okrećeš u vrtiš glavom, kao i neki zarobljenici majke Zemlje. Dakle, uz mnoštvo ljubavi koja nam se želi ovih dana sve se svodi na dan u kojem ćemo nekom pokazati koliko nam je stalo.

Najlakše je kupiti poklon. Ali sam ga napraviti, uložiti trud i posvetiti vrijeme, to je već kvantna fizika. Ma molim te lijepo kakva je ta ljubav koja čeka Valentinovo da se iskaže u svojoj punini.

Voljena osoba je sigurna osoba. U ljubav, odluke i sve što voljenost time nosi. Ne mjeri se novčanikom niti posebnim papirnim oblikom u obliku brojeva i likova na njoj.

Strašno je tužno biti sretan i osjećati se voljenim 14.2. i poslije što bude. Sv. Valentin je zagovornik onih koji ljube odlukom bez obzira kako se osjećali. I koji od drugog ma o kakvom se odnosu radilo, iz nekih svojih razloga (samo njima poznatih) od tog istog drugog ne žele odustati. On mjeri trud i nastojanje, a i odricanje za tuđi boljitak.

To se nigdje ne spominje u Valentinovu, samo je hrpa srćeka, i ostalih predmeta ili stvari koji intenziviraju nešto što potiče više trošenja ili uživanja nekoga ili nečega. Zašto bi se i spominjalo kad se danas svašta može prodati pod osjećaj.

Ako ga i nema, marketing i sustav poticaja na potrošnju će ga izmisliti. Jadan si ako ti je 14.2. dan u godini kada ćeš pokazati da ti je do nekoga nekako stalo.

A svima ostalima sretno Valentinovo. I Sveti Valentine moli za nas, i ne uvedi nas u pošast marketinških trikova.

Sabrina Pejić

FOTO: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.