Brkić: “ Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije“

Brkić: “ Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije“

Što je najavio, to je i ostvario. Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić krenuo je s rekonstrukcijom izgubljenog spisa iz 2011. godine, o curenju informacija u slučaju elitne prostitucije. Danas je tako u DORH na ispitivanje pozvan potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić, zvani Vaso. On je u to doba bio zamjenik ravnatelja policije i u medijima je prozvan kao osoba odgovorna za curenje informacija. Kao što je Alter ranije pisao u svom tekstu pod nazivom Nestao spis u općinskom državnom odvjetništvu, svjedoci povukli što su rekli policiji,  općinsko državno odvjetništvo nije prikupilo dovoljno dokaza da bi se Brkića optužilo, jer svjedoci nisu bili spremni ponoviti pred sucem ono što su neformalno izjavili policiji.

Krtica u sustavu

Brkić je, pak, danas pred novinarima, ocijenio „smiješnima“ informacije da je on „krtica u sustavu“.

„Odazvao sam se, kao i svaki drugi građanin, na poziv državnog odvjetništva. Čuli smo se, došao sam dati ponovno svoju izjavu koju sam dao 2011. općinskom državnom odvjetništvu.“, kazao je Brkić na ulasku u DORH.

Niti nakon izlaska Brkić nije puno otkrio novinarima. Rekao je da razumije potrebu javnosti da dođe do informacija, ali da on ne smije odavati sadržaj razgovora s glavnim državnim odvjetnikom.

Recikliranje priča

„Ono što je smiješno, a mogu reći i žalosno, da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju, i u konačnici je ta akcija rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sad sam pozvan ponovno da dajem izjave na okolnosti toga, i da se mene sumnjiči da sam ja probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirat akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije.“, izjavio je Brkić. Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da sigurno ta priča na jedan način ide na teret stranci, ali je pitanje je li to politička hajka prema njemu, ili je usmjerena prema HDZ-u.  Dodao je da je zanimljivo da se ta priča sad ponovno ponavlja,  a reciklirana je već nekoliko puta.

Jelena Oberman

FOTO: Alter