Categories AKTUALNO

Sirijac u potrazi za kćeri, otišao u Italiju

Ono u čemu nije uspjela policija, uspjela je RTL televizija. Pronašli su Sirijca kojemu se prije desetak dana izgubio svaki trag. Kako javljaju, Sirijac je u potrazi za izgubljenom petogodišnjom kćeri, prešao tri granice i otišao u Italiju, a da policija niti jedne države- talijanske, slovenske i hrvatske, to nije registrirala.

U razgovoru za RTL televiziju, 43-godišnji G.W. je ispričao da je u Italiju otišao kako bi pronašao kćer, koja je nestala kad je ušao u Hrvatsku. I dalje tvrdi da ga je hrvatska policija kod Plitvica razdvojila od kćeri.

Sirijac je RTL-u predočio niz fotografija kako bi dokazao da je Allsa njegovo dijete, i da je doista nestala. Kaže da je otišao u Italiju, jer je dobio informaciju, da je ona ondje s jednom iračkom obitelji. Ne želi se vratiti u Hrvatsku, već otići u Bosnu, jer je u Hrvatskoj, kako kaže, „loša policija.“

„Što se tiče djevojčice, želim reći da je njezin nestanak objavljen u našoj nacionalnoj evidenciji. Hrvatska policija je tragala, taj slučaj nije završen.“, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

No, dok hrvatska policija nije u kontaktu s njim, volonteri udruge Are You Syrious, jesu. Kažu da je cijelo vrijeme dostupan na WhatsAppu i da se zato ne može govoriti o njegovom nestanku. Ono što je u ovom trenutku najbitnije, ističu, jest da se djevojčica nađe.

RTL je također ponovio kako je Sirijac registriran u Bosni i Hercegovini u kolovozu, ali ni tamo, niti u Crnoj Gori, nije registrirana nikakva djevojčica s njim.

Jelena Oberman

FOTO: Nacionalna evidencija nestalih osoba