Bazen ili hedonizam kao skrojen po mojoj mjeri

Ima li išta ljepše od toga da ljeti uđeš u bazen, natočiš piće i „toćaš se“ u miru i privatnosti svoga doma? Pogotovo sada u vrijeme korone kada treba izbjegavati veća okupljanja, pa  tako i toplice. 

Bazen i jacuzzi

Napravila bih sebi u dvorištu bazen, da nemam malo dvorište. Na terasu bih stavila jacuzzi, da imam mjesta. Ovako, kako sada stvari stoje, mogu samo napuniti mali, dječji bazen ili kadicu i „toćati“ noge.

U nekom mome idealnom svijetu imala bih i bazen za plivanje i jacuzzi na otvorenom. To je hedonizam kao krojen po mojoj mjeri! 

Bazen je meni sinonim za odmor, predah od užurbane svakodnevice, relaksaciju i rehabilitaciju, wellness.

Život nam je pokazao zube

Život nam je ove godine pokazao svoje zube. Sve nam je, što nas veseli, bilo u jednom trenutku zabranjeno. A sada, kada je dopušteno, opet smo blokirani. Ovoga puta strahom i pravilima. Strahom za vlastito zdravlje. Pravilima o pravilnom ponašanju u situaciji epidemije. 

Kažu da je „stvarnost izmišljotina nemaštovitih ljudi“, ali ove godine stvarnost je bila sve samo ne nemaštovita. Premda daleko od hedonizma, daleko od uživanja. Realnost nas je opalila po nosu!

Toplice i more

Svi koji me znaju, znaju koliko volim ljeti odlaziti u toplice. Pisala sam o toplicama i na ovim stranicama

Ali, sada mi ne pada na pamet ići u toplice.  Nisu vremena za gužvanje na bazenima. U situaciji epidemije sretni su oni koji si taj luksuz mogu priuštiti u vlastitom dvorištu.

Zato sam, da ipak ne ostanem od užitka kupanja, po prvi puta odlučila s obitelji otići na jednodnevni izlet na more. Krenuli smo rano ujutro za vikend. Premda je bio pojačan promet, gužvi na cesti, srećom, nije bilo. Dva i pol sata putovanja i eto nas na moru na jutarnjoj kavi. Prvi ovogodišnji „kupanjac“ je pao. Nije bazen i nema tog osjećaja ležernosti jer si blizu doma, ali miris mora na koži i u kosi je nešto u čemu se uživa i više. Možda ne kao i u bazenu i jacuzziju u vlastitom dvorištu s pićem u rukama, ali treba biti sretan što živimo u zemlji koja ima more. Imamo priliku uživati i u ovakvim trenucima kada nam je svima uživanje manje ili više uskraćeno.

Iva Kozarac

FOTO: Christian Bowen/Unsplash

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.