Are You Syrious prikuplja pomoć za izbjeglice

Are You Syrious prikuplja pomoć za izbjeglice

Pandemija koronavirusa i potres u Zagrebu samo su još jedna u nizu nevolja koja je zadesila izbjeglice u Hrvatskoj. Izbjeglice iz 40 kućanstava – u kojima živi 65 odraslih osoba i 45 djece, ponovno su na udaru. Ponovno im prijeti gubitak posla i beskućništvo. 

Pomoć za izbjeglice

Zato je udruga „Are You Syrious“ odlučila pokrenuti kampanju za hitnu financijsku podršku izbjeglicama u Hrvatskoj u tijeku pandemije COVID-19. Cilj kampanje je prikupiti 120.000 kuna. Tim novcima za 40 kućanstava osigurat će se stanarine ili osnovne potrepštine i hrana u vrijednosti troškova za jedan mjesec. 

„Želimo im pomoći da i u ovim neobičnim trenutcima imaju ono što zaslužuje svatko od nas: sigurnost dok si sami grade bolju budućnost“, kažu u udruzi.

Kako opisuju u udruzi, život izbjeglica posljednjih je nekoliko godina lanac sačinjen od takvih karika, koji iz dana u dan postaje sve dulji. To nije prvi put da su bježali iz svojih domova, niti su se po prvi puta spašavali od sigurne opasnosti riskirajući nesigurnu budućnost.

Prekinuti niz nesretnih događaja

„Već su jednom izgubili svoj dom i izgradili novi, ovdje. Preživjeli su ekonomsku krizu, samo kako bi im još jedna izmaknula novostečeno tlo pod nogama“, pojašnjavaju.

Zato im udruga želi pomoći.  Cilj je da ponovno, čim prije, izbjeglice stanu na svoje noge.

Cilj je i da izbjeglice imaju sigurno utočište i budućnost u kojoj se nalazi nešto više od pitanja – što je sljedeće? Cilj je da se prekine niz nesretnih događaja.

Svoje donacije možete uplatiti na:

IBAN HR2424020061500078406

SWIFT/BIC ESBCHR22

Opis plaćanja ARE YOU SYRIOUS KAMPANJA

Poziv na broj 03-2020-03

SOLIDARNA zaklada za ljudska prava i solidarnost,

Trg kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb

OIB: 77689629939

Više o samoj akciji možete pročitati ovdje

 J.O.

FOTO: Savvas Karmaniolas

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.