Anna Moor, koprivnička kantautorica koja ne bježi od teških tema

Anna Moor, koprivnička kantautorica koja ne bježi od teških tema

Mlada koprivnička glazbenica Anna Moor upravo ovih dana objavila je novu, autorsku pjesmu „Genovia“. Pjesma predstavlja njezin svojevrstan povratak u djetinjstvo, suočavanje s gubitkom i utjehu u trenucima kad ostanemo sami, zarobljeni u mislima. Povodom izlaska novog singla i objave spota, odlučili smo je predstaviti čitateljima Altera.

Anna Moor

Anna Moor, pravim imenom Romana Pavliša, glazbom se bavi od malih nogu. Aktivno svira flautu, za koju je stekla i formalno obrazovanje. Njezin prvi bend s kojim je izdala autorski album zvao se „Praline&Fast food“. Nakon preseljenja u Zagreb pridružuje se grupi „Gelato Sisters“.

Autorske pjesme je počela pisati prije malo više od godinu dana. Iza nje su tri singla, od njega dva kantautorska – „Svjetovi“ i „Genovia“. 

„Ono čemu sad posebno posvećujem vrijeme je kreacija mojeg prvog kantautorskog albuma, pod pseudonimom Anna Moor. Shvatila sam da mi je sve teže pjevati pjesme koje nisam napisala, jednostavno mi ih je teško osjetiti. Smatram da je biti autorom posebno zadovoljstvo jer tako iza sebe ostavljaš svoj mali „zvučni“ dnevnik, za cijeli život“, kaže nam Anna Moor.

Svoju glazbu opisuje kao nostalgičnu, sjetnu i veoma melodičnu, a pjesme koje piše su uvijek povezane s nekim važnim osobnim događajem. Obavezno su povezane i s nekim putovanjima koja su joj zapravo i najveća inspiracija.

Genovia

„Genovia“ je, pojašnjava, njezina najintimnija pjesma do sada jer govori o teškoj temi – o smrti, suočavanju s gubitkom i načinu na koji se nosimo s boli rastanka. 

„Genovia je imaginarno mjesto prema kojem putujem kad počnu navirati slike iz mojeg predivnog djetinjstva obilježenog snažnom figurom osobe koja mi je pomogla da se oslobodim i postanem ono što sam oduvijek htjela. O tom dalekom i veoma osobnom putovanju najbolje govori stih: “Zato duboko u meni postoji mjesto koje nikad nitko neće pronaći”“, ističe.

Pjesmu je, naime, posvetila djedu kojeg više nema, za njegov 77. rođendan, te se nada da će svi koji su nekoga izgubili pronaći utjehu, ali i sreću, jer, kako kaže, „oni koje volimo nikad doista ne odlaze“.

Autorica teksta i glazbe je Anna Moor. Za aranžman, programiranje i produkciju zaslužan je Teo Golub (Kids from the Sky). Mastering je radio Marin Hraščanec iz Intek Musica. Na pjesmi gostuju Hrvoje Štefanić na trombonu i Ivan Grobenski na električnoj gitari.

Spot u režiji Dinka Šimca (Beyond Pines) prikazuje isječke iz Anninog djetinjstva. Gledatelja vodi kroz lokacije koje je Anna nekad posjećivala sa svojim djedom. Uz pomoć trogodišnje Judite koja je glumila malu Annu Moor  i Miroslava Harambaše koji je utjelovio djeda, te u kombinaciji s tehnologijom pomlađivanja, spot gledatelja vizualno vodi kroz topla sjećanja o djetinjstvu. Izrađen je u formatu slike 1×1 kako bi svaki kadar imao što manje „konteksta“ u širini slike i usmjeravao pažnju na detalje, sitnice i trenutke na način na koji ih pamtimo. Za kostimografiju je zaslužna Marija Izabela Rajić (Clés). Singl izdaje Intek Music.

J. Oberman

FOTO: Anna Moor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.