Categories SCENA

Prijavite se na natječaj Nagrada Milan Mladenović

Zaklada Milana Mladenovića otvorila je natječaj Nagrada Milan Mladenović 2022. Pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, prijave se zaprimaju do 31. svibnja 2022. u ponoć.

Pravo na prijave imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Prijavljena pjesma treba imati tekst na nekom od jezika koji se govore na teritoriju bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina. Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu, pjesma mora biti objavljena između 1. srpnja 2021. i 31. svibnja 2022. Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zaklade.

Nagrada Milan Mladenović je uspostavljena je s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini. Dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. rujna, na dan Milanovog rođenja.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu: Mile Kekin, autor i frontmen grupe Hladno pivo, Sonja Lončar, pijanistkinja, profesorica i članica LP Dua, Matjaž Manček, urednik glazbenog programa ljubljanske kulturne institucije Kino Šiška, Edo Plovanić, osnivač portala muzika.hr i Dragiša Uskoković Ćima, basist i nekadašnji član EKV-a. Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja bit će nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura.

Pored prijavnog formulara na milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uvjeta natječaja, kao i pravila o dodjeljivanju nagrade.

AUTOR/FOTOGRAFIJE: PROMO