Categories SCENA

Hoomstock festival održava se u srpnju, a poznata su i prva imena

Ljeto u Humu na Sutli, tik uz samu slovensku granicu, i ove će godine proteći u znaku najboljega što domaća i regionalna scena ima za ponuditi. Hoomstock festival šesnaesti će se put održati 01. i 02. srpnja, a poznata su i prva imena ovogodišnjeg izdanja.

Krankšvester

Uvijek raspoloženi dinamični duo Krankšvester jedni su od povratnika u Zagorje. Nastupom na festivalu 2019. godine totalno su zaludili humsku publiku pa je vrijeme za Šveki party vol. 2. Sett i 3ki Stil, jedni od prvaka tvrdog đira i ovom prilikom počastit će publiku hitovima ‘Gaber’, ‘Slava’, ‘Retardirana’, ‘Samo kad sam pijan’, ‘Dip’, a od ove godine im oko vrata visi i najnoviji bling-bling s ovogodišnjeg Porina.

HRAM

Direktni, beskompromisni, nimalo pretenciozni samo su neki od epiteta koji se vežu uz hip hop senzaciju HRAM iz Šibenika. Oni dolaze predstaviti album prvijenac ‘Bijes’, a radi se o odličnom, žestokom i odrješitom hip-hop albumu koji u svih svojih 14 pjesama ne povlači kočnicu i punim gasom energično gazi preko tvrdih i mračnih hardcore rap beatova.

Brkovi

Stvoriti vlastiti stil i nazvati ga ‘PunkFolkWellness’ mogu samo Brkovi! Postoje od 2004. godine, a od tada su izdali 7 studijskih albuma i odsvirali bezbroj koncerata diljem Balkana i Europe. Na Hoomstock nam donose sve svoje najveće hitove, kao što su “Bolje da sam s frendovima pio rujno vino”, “Opasno se drogiram”, “Mala”, “Kurvo prokleta”, “Balkan Star”, “Pizda materina”, “Hoću da mi dijete sluša narodnjake”, “Hormon sreće”, “Samo pijan mogu”, “Srećo laku noć”…

Miriiam

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam s nedavno objavljenim albumom “Call Me Up” oduševila je i kritiku i slušatelje, a album je proglašen jednim od albuma godine. Dolazi ga predstaviti sa svojim bendom, a samu kvalitetu prepoznao je i novinarski žiri Rock&Off nagrade pa je Miriiam proglašena najboljim novim izvođačem (kategorija Veliki prasak).

ABOP

ABOP je već 12 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni sinonim za uspješno spajanje elektronske glazbe i koncerata uživo. Ovu grupu čine vrhunski glazbenici koji svi od reda sviraju i u drugim, žanrovski više rocku naklonjenim bendovima. Tu su bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), gitarist Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) i Bogumil Kulaga na sintesajzerima. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Svoje ulaznice u sustavu Entrio osiguraj na vrijeme, a uz festivalsku ulaznicu po cijeni od 80 kuna tu je i ‘Okupi ekipu’ – paket od 3 ulaznice po cijeni od 200 kuna! 

Autor/fotografije: PROMO