Iz srca Makedonije u utorak u KSET dolazi odličan Funk Shui

Iz srca Makedonije u utorak u KSET dolazi odličan Funk Shui

Iz srca Makedonije Funk Shui dolazi u utorak 24.5. na KSET-ov stage. Kolektiv je to dovoljno znatiželjan da kontinuirano već 12 godina radi na pronalaženju novih načina glazbenog izražavanja. 

Za njih vrlo važan singl, koji ste vrlo vjerojatno i čuli, bio je singl „Meteori“ – proglašen kao Singl godine 2020, od strane regionalne publike glazbenog portala Balkanrock. Trenutno spremaju treći po redu studijski album, koji najavljuju upravo singlom.

Funk Shui je nastao 2010. godine. Kroz njihove numere proteže se jazz, rap, rock, indie pop te su oni žanrovski sve samo ne homogeni. Sloboda kako lirike, tako i muzike je zaštitni znak ovog benda i ona daje jednu cjelovitu sliku.

S albumom prvijencem „Aether“ (2012), a potom i „R.E.M.“ (2015), kao i EP-om „Impuls“ (2018), može se reći da prezentiraju nešto što je teško definirati kao jedan žanr, već više kao osjećaj i uzrok.

U međuvremenu su se afirmirali na poznatim europskim festivalima kao što su: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u.

Nedavna izdanja koja su bendu dala prepoznatljivost i na domaćoj sceni, osim singla Meteori, su: „Ne Vreme (НЕ ВРЕМЕ)“ te „Veter (ВЕТЕР)“.

Ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možete kupiti u KSET-u ili putem Entrio sustava, a na dan koncerta cijena ulaznice će biti 60 kn.

Event na Facebooku pronađite ovdje

AUTOR/FOTOGRAFIJA: Promo