Categories SCENA

Oni dolaze – Nera & Updown predstavljaju novi singl „Mijenjam sve“

Mlada glazbenica iz Osijeka, Nera Mamić nakon samostalnih singlova mijenja sve sa svojim bendom Updown! Plesna glazba i odlična vokalna interpretacija ulazi brzo u uho i natjerat će vas na ples. „Klasičar, jazzer, Yussef i soulerica. Updown je bend, ali i životna filozofija. Skoro dvije godine neopterećeno jammamo u drvenoj dnevnoj sobi, a imam dojam da sam s njima proživjela već jedan mali život i onda se sjetim da nam je ovo tek prvi singl“, kaže Nera.

Nera mijenja sve

Nova pjesma „Mijenjam sve“ još je jedna u nizu suradnji s Oljom Dešićem, poznatim hrvatskim skladateljem koji uz Kristinu Kovač potpisuje glazbu za pjesmu dok su uz Neru za tekst zaslužne Karla Blažević i Kristina Kovač.

„Kad mi se Kristina Kovač javila s nekoliko pjesama, ova pjesma je vrištala uzmi me! Čula sam isprve sve. Bend, bekove, aranžman, tad me furao nekakav Vulfpeckasti vibe za tu pjesmu. Svi smo nešto čuli u njoj, sama nas je vodila prema istom cilju i osjećaju. Imala je neki beskonačan potencijal da ju iznesemo na način da baš najavimo i otvorimo jedno veliko, novo poglavlje, promjenu, odluku“, kaže Nera.

Uz Neru i njen ‘Updown’ kojeg čine Dario Hleb na basu, Zvonimir Glibušić na klavijaturama i Antonio Benkotić na bubnjevima u stvaranju ove pjesme pridružilo se mnoštvo glazbenika. Tako je gitaru snimio američki gitarist s hrvatskom adresom, Yogi Lonich poznat po suradnjama s Chris Cornelom, Alanis Morissette itd. Back vokale je otpjevao Olja Dešić, beatbox Vanja Hrvoje Dražić, a posebno začinio prijatelj i suradnik benda, Tin Tinković na klavijaturi (strings). Sve je to lijepo upakirao Marin Bando koji potpisuje mix i master pjesme.

Nera

Na svim glazbenim platformama

„U prekrasnom studiju našeg prijatelja Aleksandra Stankovića zapisali smo prve take-ove, all together – live jer nismo htjeli izgubiti sinergiju kada sviramo zajedno. Taj live moment se jako osjeti, dovoljno je da se jedan zaigra i hrabro uleti u neki film, svi ostali su tu, prate ga, vjeruju mu da zna što radi (haha), dok ne ponese nekog drugog i tako u krug, pa kud nas odvede“,  govori Nera.

Pjesma „Mijenjam sve“ u izdanju izdavačke kuće Tom Tom Music, iza koje stoji poznati glazbeni producent Tomo In der Mühlen, dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Autor/fotografije: PROMO