J. R. August napravio je još jedan izvanserijski album

J.  R.  August napravio je još jedan izvanserijski album

J. R. August, pravim imenom Nikola Vranić, napravio je još jedan izvanserijski album, “Sill Waters”, koji je najavio s dva izvrsna spota i ove godine, za svoja postignuća, zasigurno može očekivati Porine. Iako tako kontemplativan i meditativan, svoje mjesto nikad neće pronaći među publikom koja pohodi hrvatske klubove, nesumnjivo se nameće kao najtalentiraniji mladi autor na hrvatskoj glazbenoj sceni i postao je sinonim za kvalitetu. 

J. R. August

J. R. August umjetnik je koji ima što reći, govori to na perfektnom engleskom, što je i razumljivo jer se radi o profesoru engleskog jezika. No, ono što oduševljava više od jezičnog izričaja, njegova je posve originalna glazba. Glazba je to kojom dominira klavir i koja se sluša u samoći, unutar četiri zida. Pjesme na novom albumu, za razliku od prvog, minijaturne su pijanističko-vokalne poslastice, taman idealne za puštanje na vinilu koji, srećom, ne treba dugo čekati jer će krajem mjeseca biti pušten u prodaju.

Album „Still Waters” nastajao je u doba pandemije u J. R. -ovu kućnom studiju te je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Cijeli je album pomno promišljen; od samih pjesama i produkcije koju sam potpisuje pa do vizuala, odnosno spotova koji ga najavljuju.

Biblijska simbolika

J. R. August koketira s biblijskom simbolikom i u glazbi i u vizualima i spotovima koje isporučuje, no, ne želi biti shvaćen kao autor religijske glazbe. U njegovom stvaralaštvu biblijski su motivi od kojih polazi i progovara o odnosima i životu.

Suradnju kroz videospotove na albumu s J. R. Augustom nastavio je i već etabliran redatelj Filip Gržinčić koji uz J. R. -a potpisuje i scenarije. Dugogodišnji suradnik, Dražen Završki koproducirao je album i napravio tonski miks, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Jedini živi instrument na albumu odsvirao je Vranićev brat Alen, akustičnu slide gitaru u pjesmi “Divine Intervention”.

Album je dostupan na svim streaming platformama. Fizički primjerci u obliku CD-a mogu se nabaviti u trgovinama i na webshopu Croatia Recordsa.

Jelena Oberman

FOTO: Promo