Nakon navodnog nestanka djevojčice Allse, misteriozno nestao i njezin navodni otac

Nakon navodnog nestanka djevojčice Allse, misteriozno nestao i njezin navodni otac

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak novinarima, nakon svečane akademije u povodu Dana policije, da je policija odgovorno pristupila traženju eventualno nestale sirijske djevojčice Allse, ali da prema podacima koje imaju ta djevojčica nije bila nigdje registrirana, a u najmanju ruku nije bila registrirana tamo gdje je registriran Sirijac koji tvrdi da ga je hrvatska policija na silu odvojila od njegove kćeri, prenosi RTL vijesti koje je donijela Hina.

O navodno nestaloj djevojčici pisao je i Alter. Are You Syrious: „MUP nas želi diskreditirati u očima javnosti“

Sirijac je navodno nestao iz zagrebačkog centra za migrante, nekadašnjeg hotela Porin, odnosno nije se prijavio u hotel, ali kako tražitelji azila imaju punu slobodu kretanja, to još može učiniti. Božinović je rekao da nema informaciju da je pobjegao preko granice, tako da sada imaju novu situaciju, pa će se vidjeti hoće li se gospodin pojaviti danas ili sutra. Bilo bi neobično, kaže ministar, da ako tražiš svoje dijete u Hrvatskoj ne surađuješ s hrvatskim tijelima koji ti tu mogu pomoći.

Na pitanje traga li se još za djevojčicom ili je to znak da ona ne postoji, ministar je rekao da su uspostavili djelatnosti na terenu, ali i vrlo intenzivne kontakte s policijama zemalja na tzv. balkanskoj ruti jer on nije mogao doći u Bosnu i Hercegovinu padobranom.

Alter.hr

FOTO: Nacionalna evidencija nestalih osoba