Categories AKTUALNO

Milorada Pupovca gađali hranom na Dolcu

Srpsko narodno vijeće izvijestilo je da su danas poslijepodne na zagrebačkom Dolcu napadnuti saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević, prenosi N1 Info. Dok su, naime, danas iza 14 sati prolazili pokraj bistroa „Amfora“ iz smjera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića, netko ih je gađao hranom i pogodio Pupovca.

„U jednom trenutku prof. dr. Milorad Pupovac osjetio je udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te u trenutku kad se okrenuo vidio je da je pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu.“, kaže se u priopćenju.

Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi na Miloševića. Kako se ovaj napad dogodio na mjestu koje vrvi ljudima i kojim se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on, smatraju u SNV-u, „u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih.“

„S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme a posebno proteklih tjedana protiv zastupnika Pupovca i Samostalne demokratske srpske stranke ovaj napad ne treba nikog iznenaditi, jer ta je kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja”, priopćio je SNV.

Iako u SNV-u misle da je to bio netko od gostiju spomenutog restorana, vlasnik restorana to opovrgava, jer oni ne serviraju limun kojim je pogođen, prenosi N1 Info.

Alter.hr

FOTO: Alter.hr