Kako sam ušla u crtani film

Ti si Shrek, a ja ću se tek pretvoriti u tvoje zeleno žensko čudovište. E, jest mi ljubavna izjava! Sad, nije da sam ludo zaljubljena, ali s obzirom na to da smo se sreli samo dva puta, mislim da previše mislim na tebe.

Shrek

A da sličiš na Shreka – sličiš. Od obujma struka pa do podrigivanja. I trudiš se biti još gori. Baš kao i Shrek. Očekuješ od mene da NE budem dama. To je bez veze, kažeš. Slažem se s tobom. Iako nemam pojma što pri tome misliš. Opsjednut si Balaševićem. Ja nisam. Ti spavaš danju. Ja noću. Stalno si na internetu. Ja nisam. Nemaš djece. Ja imam dvoje.

Zaljubljivanje

Čak se ne mogu naviknuti niti na pomisao da me privlači neki muškarac. Hoću reći: ne moraš žuriti. Nisam ja nikakva figura za svečano vjenčanje. A nisam ni uspavana ljepotica. Da budem ljepotica nema teorije, a uspavana – to sam već bila zadnjih godina. Pa kad sam se probudila, popila sam mnogo kave i ubila zmaja golim rukama. Malo se razbacala. A sad nikako da stanem: zaljubljujem se u sve i svašta. U život. U jutro. U kišu. U djecu. Ma i u posao. Sve oko mene je postalo uzbudljivo i obećavajuće.  

Sjedim pokraj telefona 

Stvarno nikad ne znaš što ti se u sljedećem trenu može desiti. S obzirom na sve što se zaista u životu dešava, možda je tako i bolje. Evo, uzmimo za primjer tebe: ti si odličan, za pet, genijalan. Ali možda nisi za mene. S obzirom na to da takve stvari ne mogu ući u crtani film, izmislili su Shreka. I sretne završetke. Jer, možda se njih dvoje više nisu dopadali jedno drugome nakon dvije godine upoznavanja. Možda su se zamrzili. Možda im je seks bio loš. Ili nisu mogli imati djece.

A baš mi je bilo dobro krenulo samoj u životu. Dok nisam srela tebe. I sad mi stalno nešto čeprkaš po mozgu zelenim debelim prstima. Osjećajno. Pažljivo. Baš onako kako Shrek i inače radi takve stvari. A nemam pojma što misliš. Što hoćeš. Kakav si. Vjerojatno neću ni saznati. Jer nikako da te nazovem. Nema teorije. Samo sjedim pokraj telefona i čekam.

Onako, damski.

Zorica Krističević

FOTO: Jelena Oberman/Alter

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.