Categories SCENA

Donosimo pregled glazbenih noviteta objavljenih u listopadu

Alter vam donosi pregled glazbenih noviteta koji su pristigli na adresu naše redakcije tijekom listopada. Vjerujemo da ćete među ponuđenima pronaći i nešto za sebe. 

Florencia

„Strast“ je nova pjesma projekta poznatog glazbenog producenta Tome in der Mühlena i njegovog tima. Tako je svoju priliku dobila je i Argentinka sa zagrebačkom adresom Maria Florencia Celani, umjetničkog imena Florencia. Hrvatska javnost imala ju je prilike upoznati u emisiji „The Voice“. 

Glazbu i tekst potpisuju Mirza Tetarić i Baby Dooks koji je ujedno zaslužan i za produkciju, a Tomo je snimio gitarske dionice. Spot pogledajte ovdje.

Lorenzo i Marko Kutlić

Singl ‘Sve mi uzmi’ Lorenza i Marka Kutlića dobio je i video spot.  Za režiju i montažu spota zaslužan je Tomislav Pović, a kao drugi najviši ulaz na HR top 40 listi smjestio se na visoko 16. mjesto.

Lorenzo iza sebe ima LP na kojem su gostovali neki od najtalentiranijih hrvatskih izvođača kao što su Mia Dimšić, Antonela Doko, Ivan Dečak, Lara Antić, Goran Bošković, David Magdić, Dino Purić i Reper iz sobe, ali i nastupe diljem regije među kojima se izdvajaju čak dva s Ultra Europe festivala te iz brojnih klubova diljem Jadrana. Spot pogledajte ovdje.

Gabriel

„Sa suncem“ ime je nove pjesme kantautora Gabriela. Novi video spot za pjesmu „Sa suncem“ nastavak je priče s Gabrielovog nadolazećeg konceptualnog EP-a koji obrađuje temu introspekcije.

Na nadolazećem EP-u radili su i snimali mnogi poznati glazbenici kao što su: Berislav Blažević (Parni valjak, Majke), Mario Rašić (Majke, Aftershock, Balkan Zoo, Whisper scream), Mario Klarić, Davorin Silađi i Maja Kolarić. Za kompletnu produkciju singla (mix i master) te spota zaslužan je Marko Turkalj. 

Spot pogledajte ovdje.

RØLØ

RØLØ, splitski tročlani vokalno instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain, Tihi sadist) objavio je novi singl s hvaljenog albuma ‘Ponte Rosso’ koji je nastao u pandemijsko doba. Novi singl „Yo-Yo“ upotpunio je i animirani spot kojeg je režirala i animirala mlada ilustratorica Lucija Bužančić.

Spot pogledajte ovdje.

„Nyoog“

Virtualni bend „Nyoog“(čitaj: „njug“) u suradnji s producentima Denisom Goldinom i Vjeranom Soleničkim (2 BE) objavio je čak dva nova singla: „Svoj svemir“ (Denis Goldin Remix) i „Svoj svemir“ (2 BE Remix).

Tekst i glazbu potpisuje Milan Andraković,  a pjesmu je otpjevala Karmen Matković Melki.

AUTOR: Alter

FOTOGRAFIJE: Promo