RODA poziva: „Ostavimo trag i prekinimo šutnju!“

RODA poziva: „Ostavimo trag i prekinimo šutnju!“

Nakon što je objavila više od 400 stravičnih svjedočanstava žena iz hrvatskih bolnica, udruga Roda- roditelji u akciji nastavlja korak dalje. Odnosno, kako kažu, korak bliže pravu žena na zahvate bez boli.

Udruga poziva sve koji žele pružiti podršku ženama koje prolaze ponižavajuće i bolne postupke bez anestezije, da sljedećih dana  ostave crveni otisak svog dlana u svim javnim prostorima, koje posjećuju. Neka to, kažu, budu bolnice i domovi zdravlja, ali i sudovi, fakulteti, kulturne ustanove i različita javna mjesta vidljiva što većem broju ljudi.

„Ako su bile nevidljive i tihe u patnji, neka žene budu vidljive i glasne u podršci i protestu!

Ne budimo sramežljive, ne budimo suzdržane u ostavljanju tih tragova, kao što smo, možda, bile suzdržane tijekom ružnih i bolnih postupaka u bolnicama. Bolnice nisu mjesta u kojima bi se žena sama trebala izboriti za svoja prava u trenucima u kojima joj je teško. Sad je vrijeme da pokažemo koliko smo ogorčene i ljute na ono što nam čine bez upozorenja i pristanka.

Ostavite svoj trag – neka znaju da nećemo (ne)stati!“, poručuju javnosti iz udruge Roda.

Fotografiju, uz  hastag #prekinimosutnju i #ostavimotrag možete objaviti na društvenim mrežama ili poslati na Rodin mail prekinimosutnju@roda.hr.

 

Alter.hr

FOTO: Udruga Roda, Facebook