Medin brlog (2) : 99,9 posto protiv Bere, 0,01 posto neka me

Kak sam jako empatičan (i simpatičan, znam) gledam tu i tamo dalekovidnicu, pa mi suza krene kad vidim nepravdu i ne znam kaj su svi napali tog jadnog Beru, pa dečko je fizičar i jednostavno se fizički nemre odvojiti od predsjedničke fotelje (kaj vi bi? ), pa ni bez veze završili fizičku školu, uostalom ima dva metra znači da je fizički jak i po naravi i evolucijski treba bit glavni. Pa ko’ bu? Komadina?

Kak mu i ime veli točno je komadina, taj bi k’o dimnjačar, odmah povel narod u šumu, k’o u  kapelskim kresovima.

 

Pa onda ima onaj kaj se udal, Hajdaš Zvončić, njega Bero može u uhu nosit’ k’o Regoč Kosjenku, ona nekaj priča, al’ je nitko ne kuži isto kao i njega.

Otočki lobi vodi, a i njega ime dobro opisuje,  Arsen Bauk, kao da arsen sam po sebi nije bauk.

Na profilu mu piše da živi u izvanbračnoj zajednici, a s Brača je, to je očita greška, on ustvari živi u izvanbračkoj zajednici, piše još da je završil MIOC (svi znamo bar jednog s mioca i nitko se s njima ne druži, oni čak ni nemaju godišnjice mature) i još piše da je bil košarkaški sudac, predsjednik bračke lige??

 

Ekvivalent tome je vjerojatno predsjednik maratonaca s Lovćena ili predsjednik glamočke mense.

 

Sljedeći je, kad smo već na moru, Rajko Ostojić, e taj zna znanje, vrhunski doktor, ali za unutarnje organe i bil je ministar istih tih unutarnjih organa, tak da me malo frka, prošel rat, kuži sa skalpelom, nikad se ne smije, a i malo brije kontra nas gore tak da…

 

Na istoku ima Fred Matić, o njemu sve znamo, bavi se nogometom i skijanjem ko svaki normalan invalid,  prvi samoiscjeljitelj od PTSP-a još od indokinskih ratova, dečki iz kvarta ga se ne sjećaju tam di bi se trebali sjećati, isto živi u izvanbračnoj zajednici sa Svetlanom Patković zvanom, i veli da ide iz Hrvatske ak’ ga sam još jednom osude,  pa se vjerojatno neće kandidirati osim ako da.

 

Sad čitam da su bili na tajnoj lokaciji ( kaj su ti skojevsk geni) i smislili  da jadnog Beru preporučeno pošalju u prekomandu u europski parlament. Je kak da ne, bi da tam nije Picula koji se kak je ovo počelo zabarikadiral u hotelu i ne ide ni po led na hodnik nit daje presvuć’ posteljinu, sobarice ga zovu Howard  Hughes.

 

Taj je najpametniji, nit kome piše nit dolazi, nit se petlja, nit ga ko vidi, nit čuje, neće se ni Togonalu javit. Pametan čovek, svakog prvog digne tu crkavicu od 70, 80 000 kunica, plati režije, kupi prezvušt, nekaj s TV prodaje, ostavi 50 000 za crne dane (il’ se u SDP-u u sprema za crvene dane) i nekak spoji kraj s krajem.

 

Tu i tam se spomenu neke drugarice, al’ spomena nisu Bog zna kaj vredne, jer imaju šanse k’o glinene golubice na lovačkoj zabavi osim Milanke Opačić, ali kak je ta za mandata od 1992, otkad je ušla u Saboru po nekakvoj manjinskoj kvoti, strajbala na luksuz više love od Josipe Rimac i Imelde Marcos zajedno, i skužila da je pipa zatvorena, a gravitacija i lepi dekolte ne idu u istu rečenicu, poslala je partiji crvenu pusicu Max Factor crvenim ružem iz kolekcije Maryln Monroe za 99,99 i prešla na slobodno tržište.

 

Istra ima Peđu, ali kak je dobil pedalu  iz oštarijskih izvora bliskim šanku, kruže ćakule da je prešel kod izvjesnog Marka Perkovića, navodno kao stage crew, security chief i back vocal na istarskoj turneji.

 

Još jedan iz primorskog kvarta se hitil u  glazbene vode, Miralem a.k.a. Mirando koji snima singl i druži se s ostalima u tajnoj vacap grupi “1,2,3,4 Izbačeni, bit će nas još”, kak će se zvati pjesma koja će bit predstavljena na festivalu Melodije Irske i Kvarnera.

 

Za ove druge drugove kaj se grebeju da bi oni bili glavni nikad čul, pa ne bum o njima.

 

Al’ da se mene pita, najbolje bi bilo da se fino ko deca, kad se igraju kauboja i Indijanaca il’ Švaba i partizana, fino zamjene, em ovi neće Beru, em HDZ neće Plenkija, a desnu ruku na srce, on i tak više paše u SDP. SDP otkupi Plenkija, Bero fino ode u neki od HSP-ova, em je uvijek u crnom, a ima ga, a tam su svi malečki, onaj iz HSP-a ode u SNS, kad se već zove Srb.

Pupavcu je svejedno s kim je dok lova curi, Beljak iz HSS-a se više kuži u audio tehniku neg’ u kombajne pa se može đorat’ s Vrdoljakom za stranku, jer ovaj se pak u sve kuži, i još su ostali Hasanbegović i Bulj, a njima svejedno- nit bi oni s kim, nit bi ko s njima, kao i sa Pernarom. Doduše, postoje i nekakve radničke fronte, a nijedan od njih nije vidio čekić otkad su učili slovo č iz slovarice, a za frontu misle da je to ona Vakulina iz prognoze.

 

Standardno, IDS ostaje zauvijek, samo kaj će napravit’ veliku reformu tj. fjužn, i odsad će se Uljanik zvati “Maslinouljanik”, i cicat lovu iz ministarstava poljoprivrede i iz gospodarstva odjednom, i to je to.

 

Sve bi se promijenilo, sve bi bilo ćeće i sve bi ostalo isto, i svi sretni osim nas, nama život nezaustavljivo prolazi.

Gordan Lopac

FOTO: Alter