Medin brlog (13): Di ćeš za novu, di oćeš samo nemoj po kosi

Prošlo jedno, dolazi drugo, ustvari tri su prošla, Božić, Štefanje, Ivanje, svaki od navedenih koji imalo drži do sebe skupil je pajdaše, familiju, dražu i one koji su dužni par rata kredita, a neugodno ih je nazvat, pa bi mogla ispast zgoda za to spomenut uz par litri lanjskog vina, a i rješit se odojka kojeg je standardno u svakoj hrvatskoj kući par kila previše i tradicionalno stoje na balkonu uz francusku i razne teglice na daski u kojima stoje raznobojne smjese uglavnom smeđe, nit se zna kaj je nutra, al ne bacaju se, onda su kvačice, pepeljara jer žena ne da pušit, jer je oprala firange, i onda je još jedna nenačeta francuska, na podu pol gajbe kisele i fis jabuka od dve kile koju isto niko neće popit.

Eto ti su dani iza nas i više ih se niko ne sjeća osim onih kaj su ostali bez dozvole i oni koji traže dežurnu apoteku jer su se prežderali, a više nema gastala u kućnoj zalihi u kojoj je ionak’ svemu prošel rok trajanja.

Dolazi nova godina, juhu, moš mislit, ajmo opet trubit u kolonama,  bit živčani jer se za Božić probil proračun, a još se mora nabavit oblekica u onom kaj je ostalo od Westgejta, jer su rekli da je sniženje iako znamo da nije, pa će se negdi na dočeku za 250 kuna sa vajngulašom i pićem dobrodošlice koje je ustvari tropica oko 11 kad krene zagorski cug iznenaditi da pol sale ima istu kiklju iz Zare, druga polovica je predebela pa ima isti kostimić ko i zadnjih 15 godina s nekom bluzom na volane.

Drugi dio ekipe koji ne ide po salama s bendovima kojima je osim cuga špica svirke neko skvićanje od Rozge ili Joleta otići će u klubove u kojima će špica muzike bit još veće sranje nekih kojima su imena ko iz loših crtića tipa Dara Bubamara, jedino strano ime ima DJ koji ustvari nije DJ neg ima na stiku 7 giga cajki i sluške s Viša pa nakon tri štoka zažmiri pusti Acu i brije da je Gueta.

Oblekica je isto iz Gejta, sam blešćeća nikako duža od pol riti, muški će bit svi ko konobari z leptirkama, pregelirani u premalim košuljama. Od tih bu Fejs jedno tri dana zagušen jer će svaki morat stavit bar šest videa ne bili uvjerili one druge prek ceste da je baš kod njih bilo ludiiiilooo, oko 3 pol se bu fukalo na parkingu, pol bu rigalo.

Treći dio koji nema za gore navedene bu se dobro obleklo, nakenjalo na trgove di će uz razvodnjeno vino cupkat uz preplaćene zvezde čekat lokalnog šerifa da ih pogleda s pozornice i obeća im opet istu laž ko i svake, a oni će mu opet vjerovat.

Četvrti će bit doma i gledat Nad lipom di će ovi kaj su na trgovima na plejbek tulit isto kaj i inače sam kaj će studio bit nakićeni ko Konjščinska 89 kad je Francek dolazil.

I na kraju postoji peta kolona koju poslovično boli k za doček jer ili mora delat i služit ovim prvima, ili dela ujutro prvog.

Novu godinu isto boli pimpek za sve navedene, došla bu itak ionak’, ne bu niš bolja ni gora od stare, sve bu isto, neki se buju rodili, neki umrli, osim Manolića i Richardsa i to bi to, s vatrometom ili bez bit će isto.

E pa sretna Nova jebem ti staru.

Gordan Lopac Medo

FOTO: Unsplash