Categories SCENA

Filip Motovunski osvaja svjetsku, klupsku scenu

Široj, hrvatskoj javnosti slabo poznat, ali u domaćim i svjetskim glazbenim krugovima i poznat i priznat, Filip Motovunski i dalje niže svjetske uspjehe. Upravo je objavio singl  „Serious Music“. Singl je objavio za najveći drum ‘n’ bass label na svijetu, Ram Records.

„Serious Music“ je pjesma prožeta isječcima live vokala engleskog MC-a Joe Rayguna s njihovog nastupa na Moat stageu na Outlook Festivalu 2019. godine. 

Kao što i samo ime govori, Filip Motovunski je DJ i producent iz mjesta Motovun u Istri. Na sceni djeluje već deset godina. Počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/drum & bass pjesama po čemu je danas prepoznatljiv.
Svoju glazbenu karijeru započinje s izdanjem „Ta Pa Tap“ EP koje izlazi za Junglexpeditions etiketu, a nešto kasnije, za isti label izlazi i „Sort Dem Out“ EP koji je nastao u suradnji Rahmaneejem.

Filip Motovunski se oduvijek bavi i dizajnom svojih vizuala, ali i video produkcijom svojih najavnih videoizdanja, nastupa i putovanja. Tako je za vrijeme prvog lockdowna krenuo u skupljanje snimaka sa svih svojih nastupa. Ta videa je umontirao u video spot za „Serious Music“ i time ostvario svoj najveći video projekt do sad. Andy C-ev Ram Records, nedvojbeno najveći drum ‘n’ bass label na svijetu, objavio je, naime, „Serious Music” na svojoj sada već kultnoj „Ram Rave“ kompilaciji. U video spotu, prepunom energičnih kadrova možete vidjeti Filipove nastupe od Hrvatske do Južne Afrike na District Bassu, jednom od vodećih drum ‘n’ bass YouTube kanala. Prava je to glazbeno-vizualna poslastica za sve ljubitelje klupske glazbe i modernijeg zvuka. Snimka doista podsjeća na vremena u kojima se moglo neometano partijati. No, moćni zvuk itekako priliči trenutku u povijesti u kojem se nalazimo.

Filipa možete pratiti i na njegovim kanalima na Facebooku, Instagramu i SoundCloudu.

Jelena Oberman

FOTO: promo

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.