Categories SCENA

Alter.hr donosi nove pjesme i albume pristigle u studenom

Studeni je iza nas i red je da vam predstavimo nove pjesme i albume pristigle na našu adresu u tom periodu. 

“Nyoog” (čitaj: „njug“)

Pjesma „Male stvari“ virtualnog benda “Nyoog” (čitaj: „njug“) govori o malim životnim detaljima na koje često u modernom, užurbanom načinu života zaboravljamo, a upravo one predstavljaju ona mala zadovoljstva koja uljepšavaju život. 

Pjesma je u svojoj prvoj verziji objavljena prije više od godinu dana, i bila je prvi službeno objavljeni i promovirani single virtualnog benda Nyoog. Otpjevala ju je Slavena Špalj, a sada dolazi u novoj, produkcijski obogaćenoj verziji. Tekst, glazbu, produkciju i prateće vokale potpisuje Milan Andraković.

Jelena Oberman

Potaknuta pozitivnim reakcijama publike, nakon godinu dana od objave singla „Oluja“, Jelena Oberman odlučila je objaviti englesku verziju te pjesme. Singl „The Storm“ je dostupan na svim streaming servisima i glazbenim platformama. 

Ovu ambijentalnu/komornu pop pjesmu prevela je, aranžirala i producirala je posve sama, a pjesmu je miksao i masterirao iskusni hrvatski producent Zvonimir Dusper Dus.

Phaneron

U ljeto 2021. hrvatski bend Phaneron ponovno je ušao u studio, te s Leom Anđelkovićem započeo snimanje drugog albuma “Sfinga”. Album je i objavljen ove jeseni pod izdavačem Greenwood studio (Antonino Šimić). Album je baziran na drugačijem zvuku, kojim je bend htio otići korak više i maknuti se od identiteta, koji ih je obilježio na dosadašnjim uradcima.

Phaneron je rock bend koji je nastao krajem 2013. godine. 

Bend čine Stefan Nožica (vokal), Nikola Lugović (bass), Hrvoje Ćurlin (gitara) i David Lipovac (bubnjevi). 

Zvuk benda ponajviše obilježili su smjerovi poput alternativnog rocka, metala, grungea i funka. Album možete poslušati ovdje.

Alter.hr

FOTO: PROMO, montaža Alter.hr