Categories SCENA

Donosimo pregled glazbenih noviteta objavljenih u rujnu

Jesen se već dobrano zahuktala, glazbenici rade punom parom i Alter vam donosi pregled glazbenih noviteta koji su pristigli na adresu naše redakcije tijekom rujna. Vjerujemo da ćete među ponuđenima pronaći i nešto za sebe. 

Peki

Peki, mladi drniški glazbenik s boravištem u Zagrebu, nakon singlova „Antisocijalan“ i „Familia“ objavljuje svoj prvi solo EP imena „Druga Strana Lica“ za izdavačku kuću ‘Fallo Da Solo’. EP se sastoji od 5 pjesama modernijeg, melodičnog trap izričaja protkanih osobnim temama i introspekcijom, a sve pjesme mladi je Josip sam napisao, producirao, miksao i masterirao. Na EP-u, na pjesmi „Rizik“ gostuje i glazbenik Bore Balboa.

Haiku Garden

Ljubljanski shoegaze/neo-psihodelični bend Haiku Garden u čijem izričaju dominira glasna i bučna gitaristička glazba s prizvukom popa početkom ljeta objavili su drugi album „Loose Contacts / Tense Present“. Na novom izdanju Haiku Garden spaja utjecaje shoegazea, postpunka, krautrocka i noisea. Priču oko albuma zaokružuje video broj za singl „Loose Contacts“.

Video možete pogledati ovdje.

Yness

Zagrepčanka s amsterdamskom adresom Ines Huskić, umjetničkog imena Yness, svoj glazbeni izričaj opisuje kao mješavinu r’n’b-ja, soula, funka i popa, a nakon singlova „Delete“, „Summer High“ i „Poziv“ predstavlja novi singl i videospot „Nebitan“. Glazbu potpisuju David Vurdelja (Baby Dooks) i Mirza Tetarić koji je ujedno zaslužan i za tekst pjesme. Suzana Suz koja drži plesni studio School of Street Styles – SOSS koreografirala je i režirala spot. Sven Čustović Čusta snimio je i montirao spot, a sniman je na imanju Marincel.

Lorenzo

Lorenzo, jedan od poznatijih hrvatskih DJ-eva, na novom singlu „Sve mi uzmi“ ugostio je glazbenika Marka Kutlića. Lorenzo iza sebe ima LP na kojem su gostovali glazbenici kao što su Mia Dimšić, Antonela Doko, Ivan Dečak, Lara Antić, Goran Bošković, David Magdić, Dino Purić i Reper iz sobe, ali i nastupe diljem regije među kojima se izdvajaju čak dva s Ultra Europe festivala te iz brojnih klubova diljem Jadrana. Za produkcijski dio zaslužan je producent Antonio Perina.

Pjesma „Sve mi uzmi“ u izdanju izdavačke kuće Tom Tom Music, iza koje stoji glazbeni producent Tomo In der Mühlen, dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a uskoro će dobiti i svoj video spot.

Alter

FOTO: PROMO